Clatite cu spanac si branza (varianta)
PrinteazaClatite cu spanac si branza din: oua, lapte, ulei, sare, faina, spanac, ceapa, usturoi, sare, piper, patrunjel, branza, unt, susc de rosii, ceapa, rosii cherry.
Pentru aluat:
- 2 ouă
- 500 ml lapte
- ulei
- 1 vârf de cuţit de sare
- 250 g făină
Pentru umplutură:
- 500 g frunze de spanac proaspete sau congelate
- 1 ceapă
- 2 căţei usturoi
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel verde
- 300 g brânză oi
- 50 g unt
Pentru sos:
- 500 ml suc roşii
- sare
- piper
- 1 ceapă roşie
- ulei
Pentru servit:
- 300 g roşii cherry
Mod de preparare:
Pentru clătite, baţi ouăle cu laptele, sarea şi cu o lingură de ulei, după care adaugi treptat făina.
Laşi aluatul să se odihnească 30 de minute, apoi prăjeşti clătitele într-o tigaie unsă cu ulei.
Ceapa o tai mărunt şi o căleşti în untul topit, până se înmoaie. Adaugi spanacul tocat, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi pe foc până se evaporă lichidul.
Pui usturoiul mărunţit şi pătrunjelul verde tăiat fin. Dai deoparte să se răcească.
Pentru sos, încingi puţin ulei, căleşti ceapa şi, după 2-3 minute, pui sucul de roşii diluat cu jumătate de cană de apă.
Potriveşti de sare şi piper şi laşi pe foc 15-20 de minute.
Amesteci spanacul cu brânza şi pui pe fiecare clătită din această umplutură şi rulezi.
Le serveşti cu sos de roşii şi cu roşii cherry tăiate pe jumătate.
Clatite cu spanac si branza
Pofta buna!
Foarte bune clatitele astea