Clatite cu spanac si crema de branza
PrinteazaClatite cu spanac si crema de branza din: făină, sare, oua, unt, lapte, spanac, crema de branza, ceapa, ulei.
Ingrediente:
- 100 g făină
- 1/2 linguriţă de sare
- 2 ouă
- 30 ml unt topit
- 200 ml lapte
- 300 g spanac
- 100 g cremă de brânză
- 1 ceapă mare
- 100 ml ulei
Mod de preparare:
Cerne făina, adaugă sarea. Separat, bate ouăle, adaugă-le peste făină, încorporează untul topit. Toarnă laptele. Omogenizează şi dă la rece minimum o oră.
Toacă şi căleşte ceapa, adaugă spanacul şi lasă pe foc moderat cinci minute (sau până când scade).
Incinge o tigaie şi toarnă din aluatul de clătite cu polonicul, mişcând tigaia ca să acopere uniform toată suprafaţa. Coace pe ambele părţi.
Lasă clătitele să se răcorească, unge-le pe toate cu un strat subţire de cremă de brânză. Aşază-le una peste alta, punând pe fiecare strat compoziţie de spanac.
Clatite cu spanac si crema de branza
Pofta buna!