Clatite cu spanac si crema de branza

Printeaza

Clatite cu spanac si crema de branza din: făină, sare, oua, unt, lapte, spanac, crema de branza, ceapa, ulei.

Clatite_cu_spanac_si_crema_de_branza

Ingrediente:

  • 100 g făină
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 2 ouă
  • 30 ml unt topit
  • 200 ml lapte
  • 300 g spanac
  • 100 g cremă de brânză
  • 1 ceapă mare
  • 100 ml ulei

Mod de preparare:

Cerne făina, adaugă sarea. Separat, bate ouăle, adaugă-le peste făină, încorporează untul topit. Toarnă laptele. Omogenizează şi dă la rece mi­nimum o oră.

Toacă şi căleşte ceapa, adaugă spanacul şi lasă pe foc moderat cinci minute (sau până când scade).

Incinge o tigaie şi toarnă din aluatul de clătite cu polonicul, mişcând tigaia ca să acopere uniform toată suprafaţa. Coace pe ambele părţi.

Lasă clătitele să se răcorească, unge-le pe toate cu un strat subţire de cremă de brânză. Aşază-le una peste alta, punând pe fiecare strat compoziţie de spanac.

Clatite cu spanac si crema de branza

Clatite_cu_spanac_si_crema_de_branza

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.