Clătite cu spanac şi cubuleţe de kaizer afumat

Printeaza

O reteta de clatite cu spanac si cubulete de kaizer afumat din: faina, lapte, oua, sare, spanac, cartofi, ulei, kaizer, piper, nucsoara, unt, ceapa si susan.

Ingrediente:

  • 175 g făină
  • 350 ml lapte
  • 2 ouă
  • sare
  • 300 g spanac congelat
  • 300 g cartofi albi
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri kaizer afumat tăiat cubuleţe
  • piper
  • nucşoară rasă
  • 1 lingură unt
  • 1 ceapă
  • 2 linguri susan

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu 300 ml lapte, ouă, 1 praf de sare şi se lasă să se odihnească aluatul cca 20 min.

Se decojesc cartofii şi se fierb în apă cu sare 30 min. Se încing câte 2 linguri de ulei, la care se adaugă câte o lingură de cubuleţe de kaizer; se aşază deasupra câte un sfert din compoziţia de aluat şi se coace clătita pe ambele feţe; se păstrează la cald.

Se opăreşte spana­cul congelat. Se încălzeşte restul de lapte cu unt; se sărează şi se piperează; se adaugă la cartofii pasaţi şi se păstrează la cald piureul.

Se toacă ceapa şi se căleşte într-o lingură de ulei; se adaugă spanacul şi susanul şi se lasă să se călească 2-3 min.

Se condimentează. Se umple cu piure fiecare clătită, se repartizează deasupra compoziţia de spanac şi se rulează. Se taie felii şi se serveşte.

Clătite cu spanac şi cubuleţe de kaizer afumat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.