Clătite cu spanac şi cubuleţe de kaizer afumat
PrinteazaO reteta de clatite cu spanac si cubulete de kaizer afumat din: faina, lapte, oua, sare, spanac, cartofi, ulei, kaizer, piper, nucsoara, unt, ceapa si susan.
- 175 g făină
- 350 ml lapte
- 2 ouă
- sare
- 300 g spanac congelat
- 300 g cartofi albi
- 3 linguri ulei
- 4 linguri kaizer afumat tăiat cubuleţe
- piper
- nucşoară rasă
- 1 lingură unt
- 1 ceapă
- 2 linguri susan
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu 300 ml lapte, ouă, 1 praf de sare şi se lasă să se odihnească aluatul cca 20 min.
Se decojesc cartofii şi se fierb în apă cu sare 30 min. Se încing câte 2 linguri de ulei, la care se adaugă câte o lingură de cubuleţe de kaizer; se aşază deasupra câte un sfert din compoziţia de aluat şi se coace clătita pe ambele feţe; se păstrează la cald.
Se opăreşte spanacul congelat. Se încălzeşte restul de lapte cu unt; se sărează şi se piperează; se adaugă la cartofii pasaţi şi se păstrează la cald piureul.
Se toacă ceapa şi se căleşte într-o lingură de ulei; se adaugă spanacul şi susanul şi se lasă să se călească 2-3 min.
Se condimentează. Se umple cu piure fiecare clătită, se repartizează deasupra compoziţia de spanac şi se rulează. Se taie felii şi se serveşte.
Clătite cu spanac şi cubuleţe de kaizer afumat
Pofta buna!