Clatite cu spanac si telemea
PrinteazaClatite cu spanac si telemea din: lapte, apa, faina, ou, ulei, spanac congelat, telemea, sunca, smântână, caşcaval.
Ingrediente pentru aluat:
- un litru lapte
- un litru apă
- un kg făină
- un ou
- 6 linguri ulei pentru prăjit
Ingrediente pentru umplutură:
- 300 g spanac congelat
- 300 g telemea
- 250 g şuncă
Ingrediente pentru copt:
- 250 ml smântână
- 50 g caşcaval
Mod de preparare:
Spanacul congelat se pune în apă clocotită, se lasă 5 minute si apoi se scurge.
Şunca se taie cuburi cât mai mici, se amestecă usor cu brânza rasă si apoi cu spanacul. Toate ingredientele peatru aluat se amestecă, se strecoară si se coc clătitele.
Se umplu clătitele cu amestecul de spanac, se pun într-o tavă de cuptor, se toarnă smântână, se răzuie caşcavalul, apoi se dau la cuptor pentru 10 minute.
Clatite cu spanac si telemea
Pofta buna!