Clatite cu sparanghel, cocos si sos de chilli
PrinteazaO reteta de clatite cu sparanghel, cocos si sos de chilli din: faina, oua, lapte de cocos, turmeric, ulei de floarea soarelui, ceapa verde, sparanghel, oua, miere, sos de soia, suc de lime, ardei iute, usturoi, alune, castravete si menta.
- 4 linguri cu varf de faina
- 3 oua, batute
- 100 ml lapte de cocos
- 1/2 lingurita de turmeric
- 4 lingurite ulei de floarea soarelui
- 4 fire de ceapa verde, taiata fin
- 2 legaturi de sparanghel (cam 20 de fire), curatate
- 2 oua fierte tare, tocate
pentru sos:
- 4 linguri miere
- 4 linguri sos de soia
- 4 linguri suc de lime
- 2-4 ardei iuti, taiati fin
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 50 g alune prajite sarate, maruntite intr-un mojar
pentru servit:
- 1 castravete, feliat fin
- 1 legatura mica de menta
Mod de preparare:
Pentru prepararea sosului, se amesteca mierea cu sosuld e soia si sucul de lime pana devine o compozitie fina si omogena. Se adauga ardeii iuti si usturoiul. Se transfera intr-un bol si se presara alunele. Se lasa deoparte.
Se prepara clatitele: se amesteca faina, ouale, laptele de cocos, turmericul si se asezoneaza. Se toarna intr-o tigaie nonaderenta o lingurita de ulei. Se toarna un sfert din aluatul de clatite si se invarte tigaia astfel incat uleiul sa acopere intreaga suprafata. Se presara un sfert din cantitatea de ceapa verde.
Cand clatita s-a rumenit dedesubt, se intoarce si se prajeste si pe cealalta parte. Se pune alaturi pe o farfurie si se pastreaza la cald. Se pregatesc inca trei clatite, in acelasi mod, adaugand de fiecare data o lingurita de ulei.
Se fierbe sparanghelul la aburi trei-cinci minute. Pentru servire, se impart sparanghelul si ouale in patru portii. Se pune un manunchi de sparanghel pe o clatita, se presara ou si se ruleaza – optional, se taie clatita in jumatate, pe diagonala. Se serveste cu garnitura de castravete, cu frunze de menta si o lingura de soso alaturi.
Clatite cu sparanghel, cocos si sos de chilli
Pofta buna!