Clatite cu sunca si branza

Printeaza

Clatite cu sunca si branza din: clatite, spanac, sunca, cascaval, ulei, smantana, ceapa, mustar.

Ingrediente:Clatite cu sunca si branza

  • 100 g frunze de spanac
  • 8 clătite
  • 4 felii şunca de Praga
  • 100 g caşcaval, râzuit
  • 1/2 linguriţă ulei de măsline
  • 1 lingură ceapă roşie tocată
  • 100 ml smântână
  • 1 linguriţă muştar cu boabe întregi
  • 1 linguriţă muştar de Dijon

 

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la semnul 6/200oC.

Aşază spanacul într-un vas cu câteva linguri de apa şi pune pe foc, cu capacul, la foc mfc până când spanacul se înmoaie.

Scurge. Aşazâ 4 clătite pe tava de copt si porţionează spanacul in 4, pune pe fiecare câte o felie de şunca si cascaval răzuit.

Incălzeşte în cuptor 5 minute. Incinge ulei intr-o tigaie si prajeste ceapa rosie circa 1 minut.

Stinge cu smântână şi adaugă muştarul, potriveşte gustul de sare şi piper şi încălzeşte treptat.

Aşază căte o clătită deasupra celor cu caşcaval şt serveşte cu sosul de smântână.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Clatite cu pui si curry

Clatite cu pui si curry din: piept de pui, curry, ulei, faina, lapte, unt si sare.   Ingredinte: Umplutura: 600 g piept de pui taiat fasii subtiri o lingura de curry ulei Pentru sosul alb: o lingura de faina 50 ml apa lapte sau supa de carne 50 g unt sare     Mod de […]

 

retete

Clatite cu urda si marar

Clatite cu urda si marar din: urda, marar, sare, faina, ou si untura. Ingredinte: 300 gr. urda o legatura marar sare 150 gr. faina 1 ou 100 gr. untura     Mod de preparare Urda se sfarima bine cu furculita, se adauga mararul tocat marunt si sarea. Cu acest amestec se umplu clatitele. Se ruleaza […]

 

Clătite cu conopidă

Clătite cu conopidă din: conopida, oua, ceapa, sare si piper. Usor de preparat si foarte gustoase. Ingrediente: 1 căpăţână de conopidă gata spălată 4 ouă organice ceapă sare şi piper după gust       Mod de preparare: Pune conopida într-un robot de bucătărie şi toacă foarte mărunt, adaugă apoi ouăle şi amestecă până se […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.