Clătite cu şuncă

Printeaza

Clatite cu sunca din: grasime, verdeata, sare, piper, oua, faina, lapte, ulei, sunca afumata, ceapa si varza murata.

Ingrediente:

  • 200 g de grăsime
  • 1 lingură de verdeaţă tocată
  • sare
  • piper
  • 4 ouă
  • 175 g de făină
  • 250 ml de lapte
  • 4 linguri de ulei
  • 80 g de şuncă afumată, tăiată cuburi
  • 2 cepe
  • 425 g de varză murată

 

Mod de preparare:

Clătite cu şuncă:  Amestecaţi grăsimea şi verdeaţa, apoi condimentaţi totul cu sare şi piper. 2 Puneţi ouăle într-un castron. Adăugaţi făina, lap­tele, 1/2 de linguriţă de sare şi piperul.

Frământaţi totul până devine un aluat omo­gen. Lăsaţi-110 minute să crească. Incingeţi o lingu­riţă de ulei într-o tigaie şi prăjiţi acolo cubuleţele de şuncă până devin crocante.

Puneţi pe o farfurie trei sfer­turi din cubuleţele de şuncă. Turnaţi un sfert din aluat pes­te şunca din tigaie şi coaceţi o clătită pe ambele părţi pâ­nă capătă o culoare gălbui- maronie.

Scoateţi-o din tigaie şi păstraţi-o caldă în cuptorul încălzit la 80°C. Coaceţi alte trei clătite în acelaşi mod.

Curăţaţi cea­pa. Tăiaţi-o inele şi prăjiţi-o în ulei. Adăugaţi sare şi pi­per. Adăugaţi varza şi în­călziţi-o 5-10 minute.

Ungeţi clătitele cu grăsi­mea cu verdeaţă, rulaţi-le şi ornaţi-le după cum doriţi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.