Clătite cu şuncă
PrinteazaClatite cu sunca din: grasime, verdeata, sare, piper, oua, faina, lapte, ulei, sunca afumata, ceapa si varza murata.
Ingrediente:
- 200 g de grăsime
- 1 lingură de verdeaţă tocată
- sare
- piper
- 4 ouă
- 175 g de făină
- 250 ml de lapte
- 4 linguri de ulei
- 80 g de şuncă afumată, tăiată cuburi
- 2 cepe
- 425 g de varză murată
Mod de preparare:
Clătite cu şuncă: Amestecaţi grăsimea şi verdeaţa, apoi condimentaţi totul cu sare şi piper. 2 Puneţi ouăle într-un castron. Adăugaţi făina, laptele, 1/2 de linguriţă de sare şi piperul.
Frământaţi totul până devine un aluat omogen. Lăsaţi-110 minute să crească. Incingeţi o linguriţă de ulei într-o tigaie şi prăjiţi acolo cubuleţele de şuncă până devin crocante.
Puneţi pe o farfurie trei sferturi din cubuleţele de şuncă. Turnaţi un sfert din aluat peste şunca din tigaie şi coaceţi o clătită pe ambele părţi până capătă o culoare gălbui- maronie.
Scoateţi-o din tigaie şi păstraţi-o caldă în cuptorul încălzit la 80°C. Coaceţi alte trei clătite în acelaşi mod.
Curăţaţi ceapa. Tăiaţi-o inele şi prăjiţi-o în ulei. Adăugaţi sare şi piper. Adăugaţi varza şi încălziţi-o 5-10 minute.
Ungeţi clătitele cu grăsimea cu verdeaţă, rulaţi-le şi ornaţi-le după cum doriţi.
Poftă bună!