Clatite cu ton

Printeaza

Clatite cu ton din: ton in ulei, apa minerala, lapte, oua, faina, morcov, ardei gras, ceapa verde, castraveti, marar, lamaie, sare, piper, ulei, usturoi, smantana.

Ingrediente:

  • doua conserve ton in ulei
  • 250 ml apa minerala
  • 250 ml lapte
  • doua oua
  • 250 g faina
  • un morcov
  • un ardei gras
  • o legatura ceapa verde
  • 4 castraveti verzi
  • 100 g ciuperci
  • o legatura marar
  • o lamaie
  • sare
  • piper
  • ulei
  • usturoi
  • smantana

 

Mod de preparare:

Intr-o oală se amestecă apa minerală cu laptele dulce rece, ouăle, sare şi piper după gust. Se adaugă făina cernută, se mixează două minute, apoi se toarnă puţin aluat într-o tigaie unsă cu ulei. Se coace clătita pe ambele părţi, se scoate pe un platou şi se procedează la fel cu restul aluatului până se termină.

Morcovul se curăţă de coajă, se spală, se taie bastonaşe subţiri şi se căleşte două minute în ulei încins. Ciupercile feliate să călesc două minute, apoi se pun lângă morcov. Ardeiul gras se spală, se curăţă de seminţe şi se taie bastonaşe. Castraveţii se spală, se curăţă de coajă şi se taie tot bastonaşe subţiri.

Clatitele se umplut pe rand cu ingredientele calite si cele crude, adaugandu-se bucati de ton scurse de ulei, stropite cu lamaie si ceapa verde tocata fin. Se presara marar tocat, se ruleaza si se servesc imediat.

Se servesc ca atare sau cu un sos din smantana, usturoi pisat, sare, piper si marar.

Clatite cu ton

Clatite_cu_ton

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.