Clatite umplute cu caise

Printeaza

Clatite umplute cu caise din: faina, lapte, cafea, unt, caise, zahae, inghetata de cafea.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 350-400 g făină albă
  • 80-100 ml lapte
  • 2 linguri cafea (ness)
  • 8 g unt sau margarină pentru prăjit foile

Pentru umplutură:

  • 1 kg caise
  • 3 linguri cu zahăr

Pentru garnitură:

  • 8 globuri de îngheţată de cafea

 

Mod de preparare:

Pregătiţi un aluat pentru clătite, adăugaţi cafeaua şi lăsaţi-l să se odihnească.

Separat, opăriţi în apă clocotită caisele, timp de 5-6 secunde, decojiţi-le, îndepărtaţi-le sâmburii, apoi tăiaţi-le în felii subţiri. 3/4 din caisele astfel pregătite, puneţi-le la fiert în 1/8 I apă, pe foc domol, vreme de 5 minute.

Faceţi un piureu şf încorporaţi restul de caise. Omogenizaţi bine umplutura şi încălziţi-o foarte puţin.

Pregătiţi foile de clătite, puneţi peste fiecare câte o lingură bună de umplutură, împăturiţi-le în patru şi omaţi-le cu globuri de îngheţată şi boabe de cafea.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.