Clatite umplute cu caise
PrinteazaClatite umplute cu caise din: faina, lapte, cafea, unt, caise, zahae, inghetata de cafea.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 350-400 g făină albă
- 80-100 ml lapte
- 2 linguri cafea (ness)
- 8 g unt sau margarină pentru prăjit foile
Pentru umplutură:
- 1 kg caise
- 3 linguri cu zahăr
Pentru garnitură:
- 8 globuri de îngheţată de cafea
Mod de preparare:
Pregătiţi un aluat pentru clătite, adăugaţi cafeaua şi lăsaţi-l să se odihnească.
Separat, opăriţi în apă clocotită caisele, timp de 5-6 secunde, decojiţi-le, îndepărtaţi-le sâmburii, apoi tăiaţi-le în felii subţiri. 3/4 din caisele astfel pregătite, puneţi-le la fiert în 1/8 I apă, pe foc domol, vreme de 5 minute.
Faceţi un piureu şf încorporaţi restul de caise. Omogenizaţi bine umplutura şi încălziţi-o foarte puţin.
Pregătiţi foile de clătite, puneţi peste fiecare câte o lingură bună de umplutură, împăturiţi-le în patru şi omaţi-le cu globuri de îngheţată şi boabe de cafea.
Pofta buna!