Clatite umplute cu carne si verdeata
PrinteazaClatite umplute cu carne si verdeata din: faina, oua, lapte, sare, carne, ceapa, grasime, piper, verdeata.
Ingrediente:
Pentru clătite:
- 400 g făină
- 2-3 ouă
- 1/2 l lapte (sifon scau apă minerală)
- sare
Pentru umplutură:
- 500 g carne macră
- 2-3 cepe
- unu-două ouă
- 100 g grăsime
- piper
- sare
- verdeaţă
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare Clatite umplute cu carne si verdeata:
Se pune făina într-un castron, se adaugă ouăle, puţiină sare şi se amestecă, subţiindu-se cu lapte călduţ (sifon s;au apă minerală) până ce compoziţia devine ca o smântână ceîva mai groasă.
Se pune la încins o tigaie şi se unge cu puţin uilei (o linguriţă), se toarnă deasupra circa 50-60 g cocă, mişcându-se tigaia, ca să se întindă coca pe toată suprafaţa. După ce s-a rumenit pe o parte, foaia se întoarce pe partea cealaltă.
Foile prăjite se umplu cu compoziţia de came pregăttită din timp.
Carnea se curăţă de vene şi pieliţe, se spală, se ttaie în bucăţi şi se trece prin maşina de tocat.
Se căleşte ceaapa tăiată mărunt şi, când s-a călit puţin, se adaugă carnea tocată şi împreună se mai călesc 20-25 de minute, după care se lasă să se răcească şi apoi se dă din nou prin maşina de tocat.
Se potriveşte de sare, piper pisat, se adaugă ouăle, verdeaţai tăiată foarte mărunt, se amestecă şi se umplu foile de clătiite.)
Clătitele umplute se rulează, se aşază într-o tavă unsăi, se stropesc cu unt şi se introduc la cuptor să se rumeneaască puţin.
Se servesc cu sos de roşii sau cu smântână deasupra.
Pofta buna!