Clatite umplute cu varza din: faina, oua, lapte, sare, ulei, ceapa, varza, bulion, sare, piper. Ingredinete: Pentru clătite: 200 g făină 2 ouă sare 300 ml lapte ulei, pentru prăjit Pentru umplutură: 1 ceapă mare 2 linguri ulei 500 g varză 1 lingură bulion sare piper Mod de preparare: Baţi ouăle cu un praf […]
Clatite umplute cu carne de vita si smantana
PrinteazaClatite umplute cu carne de vita si smantana din: faină, lapte, ouă, carne de vită fără os, ceapă, piper, smântână, ulei, sos tomat, sare.
- 600 g faină
- 750 ml lapte
- 5 ouă
- 500 g carne de vită fără os
- 500 g ceapă
- piper
- 500 g smântână
- 250 ml ulei
- 750 g sos tomat
- sare
Mod de preparare:
Se diluează faina în lapte cu sare şi ouă, până se obţine o pastă omogenă şi mai curând fluidă. Din aceasta se coc clătitele.
Se taie ceapa mămnt şi se căleşte în ulei, după care se adaugă şi carnea tocată prin maşina cu sită deaşă. Se căleşte în continuare amestecul şi i se potriveşte gustul cu puţină sare şi piper.
Se lasă să se răcească şi se dă din nou prin maşina de tocat. Se amestecă apoi cu oul şi cu jumătate din cantitatea de smântână şi se frământă bine.
Cu această compoziţie se umplu clătitele, care se mlează şi se aşează într-o tavă unsă. Se toarnă deasupra sosul tomat şi se introduc în cuptor, unde se lasă puţin, la foc potrivit.
Se vor servi cu smântână deasupra
Pofta buna!
poate iti place si:
Clatite umplute cu muschi de porc
Clatite umplute cu muschi de porc din: apa minerala, lapte, ulei, faina, sare, cascaval, muschi, smantana. Ingrediente: Pentru aluat: 250 ml apă minerală 250 ml lapte 2-3 linguri ulei făină cât cuprinde 1 praf sare Pentru umplutură: 150 g caşcaval 300 g muşchi ţigănesc 2 linguri smântână Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele pentru […]
Pofta buna!