Clatite umplute cu carne de vita si patrunjel
PrinteazaClatite umplute cu carne de vita si patrunjel din: ceapă, pasta de tomate, unt, lapte, faina, oua, carne de vita, ceapa, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 ceapă
- 1 lingură pastă de tomate
- 1 lingură unt
Pentru clătite:
- 500 ml lapte
- 6 linguri cu vârf de făină
- 1 ou
- sare, ulei
Pentru umplutură:
- 500 g carne de vită
- 2 cepe
- 1 ou
- 1 legătură pătrunjel
- sare, piper
Mod de preparare:
Baţi oul cu sare, adaugi laptele şi făina în ploaie, qpoi amesteci, pentru a nu se forma cocoloaşe. Din aluatul astfel obţinut, pregăteşti clătitele.
Treci carnea prin maşina de tocat, împreună cu ceapa. După acepa pui carnea să se înăbuşe, iar după ce a scăzut apa din tigaie, o condimentezi.
Laşi să se rumenească, după care presari verdeaţa tocată, iar când s-a răcit, adaugi oul. Cu acest amestec umpli clătitele şi le aşezi într-un vas termorezistent, uns cu unt.
Căleşti ceapa tocată, stingi cu pastă de tomate şi cu o lingură de apă şi torni deasupra. Laşi la cuptor circa 15 minute.
Clatite umplute cu carne de vita si patrunjel
Pofta buna!