Clătite umplute cu carne
PrinteazaO reteta delicioasa de clatite umplute cu carne din: lapte, oua, zahar, ulei, faina, pipote, inimi, piper, ficat de pui, foi de dafin, usturoi, morcov si sare.
- 1 l lapte
- 8 ouă
- 100 g zahăr
- 100 ml ulei
- 500-600 g făină
pentru umplutură:
- 500 g pipote şi inimi
- piper negru
- 500 g ficat de pui
- foi de dafin
- usturoi
- morcov
- sare după gust
Mod de preparare:
Faci un aluat de clătite din ingredientele de mai sus, de consistenţa unei smântâni, pregăteşti clătite în mod obişnuit şi le prăjeşti. Fierbi inimile împreună cu pipotele de pui, iei spuma şi după ce nu mai face spumă, adaugi piper negru boabe, foi de dafin, usturoi, morcovi şi sare după gust.
Când sunt aproape fierte, pui ficatul să fiarbă timp de 10 minute. Scoţi inimile, ficatul şi pipotele din apă, le răceşti, le dai prin maşină. în puţin ulei prăjeşti 200-300 g ceapă tocată mărunt.
După ce s-a aurit puţin ceapa, adaugi amestecul de carne, sare după gust şi piper măcinat. Tai fiecare clătită în două, le umpli şi le prăjeşti puţin în ulei până se închid la culoare.
Pofta buna!