Clatite umplute cu cartofi
PrinteazaClatite umplute cu cartofi din: faina, oua, lapte, sare, piper, cartofi, ricotta, chives, ceapa.
- 150 g făină
- 7 gălbenuşuri
- 2 ouă
- 375 ml lapte
- sare
- 6 cartofi de mărime medie
- 150 g ricotta
- piper
- 1/2 de legătură de chives
- 1 ceapă mică
- ulei de unt
Mod de preparare:
Făina, gălbenuşurile şi ouăle se amestecă împreună într-un castron, după care se adaugă treptat lapte pentru a prepara un aluat cremos pentru clătite. Acesta se condimentează cu o priză de sare şi se lasă 20 de minute să se odihnească.
Cartofii se spală, se fierb în coajă în apă cu sare, se scurg, se lasă la răcit, se curăţă şi se fac piure. Ricotta se amestecă cu piureul de cartofi şi se condimentează cu sare şi piper.
Se taie rondele firele de chives, iar ceapa se descojeşte şi se toacă. Ambele se înglobează apoi în compoziţia de cartofi şi brânză. Dacă este necesar, se poate adăuga şi puţină apă.
Clătitele se prăjesc pe rând într-o tigaie cu ulei de unt încins. Umplutura de cartofi şi brânză se distribuie pe clătite, care se rulează şi se taie în bucăţi potrivite.
Clatite umplute cu cartofi
Pofta buna!