Clatite umplute cu cascaval, praz si sunca presata

Printeaza

Clatite umplute cu cascaval, praz si sunca presata din: oua, lapte, apa minerala, ulei, sare, faina, mozzarella, sunca, praz, pesmet, unt si smantana.

Ingrediente:Clatite_umplute_cu_cascaval_praz_si_sunca_presata

pentru compozitia de clatite:

  • 2-3 oua
  • 250 ml lapte caldut
  • 250 ml apa minerala
  • 100 ml ulei
  • un praf sare
  • 400 g faina

pentru umplutura:

  • 300 g cascaval sau mozzarella
  • 300 g sunca presata sau bacon
  • 2 fire praz
  • 100 g pesmet
  • 50 g unt
  • 100 ml smantana

 

Mod de preparare:

Se sparg ouăle, se pun într-un bol şi se bat bine, cu un praf de sare. Se toarnă uleiul puţin câte puţin şi apoi se adaugă laptele, făina şi se subţiază aluatul cu apă minerală. Se prăjesc clătitele puţin mai groase şi se lasă pe un platou la temperatura camerei. Separat, se rade caşcavalul şi se căleşte prazul în puţin ulei.

Peste praz, se adaugă 2- 3 linguri de pesmet. Se umplu clătitele cu baconul-şi cu prazul şi se rulează cu mare atenţie ca să nu se rupă. Se tapetează o tavă cu unt şi se pun clătitele astfel încât să arate ca un fagure de miere. Se adaugă caşcavalul ras amestecat cu smântână şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil.

Clatite umplute cu cascaval, praz si sunca presata

Clatite_umplute_cu_cascaval_praz_si_sunca_presata

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Am tot auzit de clatite umplute, dar nu am facut niciodata, poate o sa le incerc …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.