Clatite umplute cu doua feluri de fasole batuta
PrinteazaClatite umplute cu doua feluri de fasole batuta
Pentru clătite:
- 1 cană făină
- 2 căni apă
- 1 ceaşcă ulei
- un praf de sare
Pentru umplutura 1:
- 200 g fasole boabe
- 1 ţelină
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ceapă
- sare
- piper
- 1 lămâie
- ulei
Pentru umplutura 2:
- 200 g fasole boabe
- 1 ţelină
- 2 ardei
- 1 morcov
- 2 cepe
- 5-6 căţei de usturoi
- 3 linguri sos de gogoşar preparat în casă sau 2 linguri de bulion
- 1 păstârnac
- ulei
- sare
- piper
Mod preparare clătite:
Amesteci toate ingredientele şi prăjeşti clătitele în ulei încins.
Mod preparare umplutura 1:
Alegi fasolea şi o pui la înmuiat în apă rece cu o zi înainte. A doua zi o scurgi şi o pui la fiert cu apă fierbinte. Cureţi ţelina şi păstârnacul, le speli şi le dai deoparte.
Schimbi apa de două ori la fasolea care fierbe, iar în ultima apă pui şi rădăcinoasele să fiarbă. Când e gata, o scurgi, o pasezi cu furculiţa sau cu pasatorul, apoi o mixezi şi adaugi în acelaşi timp şi uleiul, ca la maioneză.
Cureţi şi toci mărunt ceapa şi o pui în fasolea bătută o dată cu zeamă de lămâie, sare şi piper după gust. Amesteci bine, apoi umpli jumătate din cantitatea de clătite cu această compoziţie. Pui câte o lingură de fasole bătută pe clătită şi o împătureşti ca un portofel.
Mod preparare umplutura 2:
Fierbi fasolea aşa cum ai făcut şi la umplutura 1. Cureţi ţelina, păstârnacul, 1 ardei, 1 ceapă şi le adaugi întregi în ultima apă în care pui fasolea să fiarbă. Când e aproape gata adaugi şi o lingură de sos de gogoşari sau de bulion şi o mai laşi pe foc 10 minute.
Scurgi apoi fasolea, o pasezi, o mixezi, apoi pui usturoiul pisat, câteva linguri de ulei, sare şi piper după gust şi amesteci bine. O laşi deoparte şi pregăteşti sosul: Cureţi ceapa şi ardeiul, le tai mărunt, iar morcovul îl cureţi şi îl dai pe răzătoarea mică.
Căleşti morcovul câteva minute, după care adaugi ceapa, ardeiul şi o ceaşcă de apă. Când toate legumele sunt pătrunse, pui sosul de gogoşari sau bulionul, sare şi piper după gust şi mai fierbi 5-10 minute pe foc mic, amestecând mereu.
Il scurgi de ulei şi îl torni fierbinte peste fasolea bătută. Pui apoi pe fiecare dintre clătitele rămase câte o lingură din fasole cu sos şi le împătureşti tot ca un portofel. Sunt excelente imediat după ce le-ai pregătit, căci rece clătita se întăreşte neplăcut.
Pui pe fiecare clătită o felie subţire de gogoşar şi una de măslină, iar în mijlocul platoului poţi imagina o stea din felii de gogoşar şi de măsline.
Clătite umplute cu două feluri de fasole bătută
Poftă bună!
N-am mai auzit de clatite cu fasole batuta.