Clatite umplute cu nuci si dulceata
PrinteazaClatite umplute cu nuci si dulceata din: oua, faina, lapte, apa minerala, sare, ulei, miez, zahar, smantana, sirop de dulceata.
- 2 ouă întregi
- 1 cană cu făină
- 1 cană mare cu lapte nefiert
- 1 pahar cu apă minerală sau sifon
- un praf de sare
- 1 lingură cu ulei
- 15-20 bucati miez de nucă
- 1 lingură cu zahăr
- 3 linguri cu smântână
- 2-3 linguri cu sirop de dulceaţă
Mod de preparare:
Spălaţi ouăle, spargeţi-le într-un vas emailat, cerneţi deasupra faina, adăugaţi sare şi omogenizaţi. Subţiaţi pasta obţinută cu laptele turnat încet şi cu sifon, amestecaţi cu lingura de lemn.
Ungeţi o tigaie cu ulei, luaţi din aluat cu polonicul şi turnaţi în tigaie. Lăsaţi să se rumenească uşor, întoarceţi pe partea necoaptă pentru 1 min.
Scoateţi clătitele pe un platou. Tăiaţi miezul de nucă în bucăţi subţiri, amestecaţi cu siropul de dulceaţă, 1 lingură cu zahăr (facultativ) şi smântână. Omogenizaţi.
Ungeţi fiecare clătită cu sosul de nuci, împăturiţi şi serviţi imediat.
Pofta buna!