Clatite umplute cu nuci

Printeaza

Clatite umplute cu nuci din: oua, faina, lapte, sare, ulei, zahar, nuci, zahar, smantana, sirop.

Ingrediente:Clatite umplute cu nuci

  • 2 ouă întregi
  • 1 cană cu făină
  • 1 1/2 cană cu lapte nefiert
  • un praf de sare
  • 1 lingură cu ulei
  • 1 lingură cu zahăr
  • 15-20 miezuri de nuci
  • 1 lingură cu zahăr
  • 3 linguri cu smântână
  • 2-3 linguri cu sirop de dulceaţă

 

Mod de preparare:

Spălaţi ouăle, spargeţi în vas emailat, cemeţi deasupra faina, adăugaţi sare şi omogenizaţi. Subţiaţi pasta obţinută cu laptele turnat încet şi amestecaţi cu lingura de lemn.

Ungeţi o tigaij cu ulei, luaţi din aluat cu polonicul şi turnaţi în tigaie. Lăsaţi să se rumenească uşor, întoarceţi pe partea necoaptă pentru 1 min. Scoateţi clătitele pe un platou rotund.

Tăiaţi miezul de nucă în felii subţiri, amestecaţi cu sirop de dulceaţă, 1 lingură cu zahăr (facultativ) şi smântână.

Omogenizaţi.

Ungeţi fiecare clătită cu sosul de nuci, împăturiţi şi serviţi desertul cald.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.