Clatite umplute cu sos de ardei
PrinteazaClatite umplute cu sos de ardei
- 4 ouă
- 200 ml apă minerală
- 4-5 linguri de făină
- 150 ml ulei
- 200 g carne de vită
- 200 g carne de porc
- 2 cepe
- boia
- cimbru
- sare
- piper
- busuioc
- 100 ml vin roşu
Mod de preparare:
Amestecăm bine ouăle, apa şi făina, după care facem clătitele. În restul de ulei, călim ceapa, adăugăm carnea tocată, mirodeniile, 100 ml de vin roşu şi lăsăm la călit până scade apa.
Dăm deoparte, adăugăm ouăle şi umplem foile de clătite pe care le punem într-un vas uns cu unt şi dăm la cuptor timp de treizeci de minute.
Se servesc câte două la porţie, cu sos de ardei pe deasupra şi verdeaţă tocată fin.
Pofta buna!