Clatite umplute cu sos picant

Printeaza

O reteta de clatite umplu cu sos picant si porumb, sos de rosii, delikat picant, carnati picanti si o lingurita de zahar.

Ingrediente:Clatite umplute cu sos picant

pentru aluatul de clatite:

  • 2 oua
  • 2-3 linguri de ulei
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 200 g faina

pentru umplutura:

  • 2 cutii porumb in conserva
  • o cutie sos de rosii
  • cimbru
  • 4 linguri rase delikat picant
  • carnati picanti
  • o lingurita de zahar

 

Mod de preparare:

Intr-un boil se pun ouale cu putin sare, ulei si se bat bine. Se adauga faina cenruta si laptele, cate putin, sa nu se formeze cocoloase. Daca aluatul este gros, sa mai adauga apa minerala pana capata consistenta unei ciulamale.

Se pune tigaia sa se incinga si, cu un servetel imbibat in ulei, se unge pe toata suprafata si se toarna aluatul de clatite.

Ingtr-o cratita se pune putin ulei si se caleste ceapa rosie taiata solzisori, se pun carnatii taiati rondele, se toarna sosul de rosii, lingurita de zahar, cimbrul si delikat picant si se lasa sa fiarba pana scade la jumatate.

Sosul pregatit se amesteca cu porumbul din conserva. Se umplu clatitele cu sosul picant si se baga cateva minute la cuptor. Se servesc calde, ornate cu cascava ras sau cu rosii taiate subtiri si fire de patrunjel verde.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.