Clatite umplute cu spanac
PrinteazaO reteta delicioasa de clatite cu: faina, sare, ulei, lapte, oua, smantana, spanac, branza telemea, pesmet.
- 300 g făină
- sare
- 30 ml ulei
- 200 ml lapte
- 2 ouă
- 2 linguri smântână
Ingrediente umplutură:
- 250 g spanac fiert
- 150 g brânză telemea
- 2 linguri pesmet
Ingrediente sos:
- o linguriţă zahăr
- 200 g suc roşii
- 50 g unt
- 50 g brânză
- cimbru
Mod de preparare:
Se bat ouăle într-un bol cu o linguriţă de sare şi ulei de floarea-soarelui. Se adaugă smântână, laptele călduţ şi făina cernută. Se prăjesc clătitele.
Spanacul fiert se toacă mărunt si se amestecă cu oul, smântână şi telemeaua rasă.
Se umplu clătitele cu compoziţia de spanac, se pun în tava tapetată cu unt si se bagă la cuptor.
Pentru sos, se topeşte untul, brânza si se adaugă sucul de roşii, zahărul, sarea si piperul, după gust, si la sfârşit cimbrul uscat. Clătitele se servesc cu sosul de roşii.
Clatite umplute cu spanac
Pofta buna!