Clatite umplute cu legume

Printeaza

Clatite umplute cu legume din: oua, bere, ulei, faina, sare, ceapa rosie, telina, ardei grasi, morcovi, dovlecei, ciuperci, ulei de masline, vin alb demisec, oregano, patrunjel, busuioc, sare si piper.

Ingrediente:Clatite_umplute_cu_legume

  • pentru clatite
  • 2-3 oua
  • 250 ml bere (sau apa minerala)
  • 1 lingura ulei
  • faina cat cuprinde
  • sare
  • ulei pentru prajit

pentru umplutura:

  • 1 ceapa rosie
  • 1 felie de telina
  • 4 ardei grasi
  • 4 morcovi
  • 1 dovlecei (sau o vanata mica)
  • 6 ciuperci mari
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150 ml vin alb demisec
  • oregano uscat
  • patrunjel verde
  • busuioc verde (sau uscat)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Baţi ouăle cu puţină sa­re, adaugi ulei, făină şi dilu­ezi cu bere (sau apă minera­lă) până la consistenţa unei smântâni mai grase. Din compoziţia obţinută coci clă­titele pe rând şi le aşezi una peste alta pe un platou cald.

Separat, cureţi legumele, le tai cubuleţe, rondele sau felii, după dorinţă, şi le căleşti în ulei bine încins. După ce se înmoaie, le condimentezi cu sare, piper, ierburi aroma­te, adaugi vin alb demisec şi le laşi să fiarbă 10 minute, ca să fie bine pătrunse.

Umpli clătitele cu legu­mele preparate, le împache­tezi şi le aşezi într-o formă termorezistentă unsă cu unt sau cu ulei, apoi le introduci la cuptor pentru circa 15 mi­nute, până se rumenesc fru­mos deasupra. Le serveşti calde, garnisite cu verdeaţă.

Clatite umplute cu legume

Clatite_umplute_cu_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.