Clatite umplute cu legume
PrinteazaClatite umplute cu legume din: oua, bere, ulei, faina, sare, ceapa rosie, telina, ardei grasi, morcovi, dovlecei, ciuperci, ulei de masline, vin alb demisec, oregano, patrunjel, busuioc, sare si piper.
- pentru clatite
- 2-3 oua
- 250 ml bere (sau apa minerala)
- 1 lingura ulei
- faina cat cuprinde
- sare
- ulei pentru prajit
pentru umplutura:
- 1 ceapa rosie
- 1 felie de telina
- 4 ardei grasi
- 4 morcovi
- 1 dovlecei (sau o vanata mica)
- 6 ciuperci mari
- 2 linguri ulei de masline
- 150 ml vin alb demisec
- oregano uscat
- patrunjel verde
- busuioc verde (sau uscat)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Baţi ouăle cu puţină sare, adaugi ulei, făină şi diluezi cu bere (sau apă minerală) până la consistenţa unei smântâni mai grase. Din compoziţia obţinută coci clătitele pe rând şi le aşezi una peste alta pe un platou cald.
Separat, cureţi legumele, le tai cubuleţe, rondele sau felii, după dorinţă, şi le căleşti în ulei bine încins. După ce se înmoaie, le condimentezi cu sare, piper, ierburi aromate, adaugi vin alb demisec şi le laşi să fiarbă 10 minute, ca să fie bine pătrunse.
Umpli clătitele cu legumele preparate, le împachetezi şi le aşezi într-o formă termorezistentă unsă cu unt sau cu ulei, apoi le introduci la cuptor pentru circa 15 minute, până se rumenesc frumos deasupra. Le serveşti calde, garnisite cu verdeaţă.
Clatite umplute cu legume
Pofta buna!