Clătite umplute cu nuci tocate
PrinteazaClătite umplute cu nuci tocate din: oua, faina, sare, ulei, nuci, sirop de dulceata, smantana, zahar.
Ingrediente:
- 2 oua
- 12-14 linguri cu faina
- 1/2 lingurita de sare
- 2 linguri cu ulei
- 10 nuci tocate
- 4-5 linguri cu sirop de dulceata
- 1 pahar cu smantana
- 1 lingura cu zahar (facultativ)
Mod de preparare Clătite umplute cu nuci tocate:
Spălaţi ouăle, spargeţi-le într-un vas emailat, cerneţi deasupra făina, adăugaţi sare şi omogenizaţi.
Puneţi în aluat 1 lingură de ulei. Ungeţi o tigaie cu ulei, luaţi din aluat cu polonicul şi turnaţi în tigaie.
Lăsaţi să se rumenească uşor, întoarceţi pe partea necoaptă pentru 1 min. Scoateţi clătitele pe un platou.
Tăiaţi miezul de nucă felii subţiri, amestecaţi cu sirop de dulceaţă, 1 lingură cu zahăr (facultativ) şi smântâna.
Omogenizaţi. Ungeţi fiecare clătită cu sosuld e nuci, împăturiţi şi serviţi calde.
Pofta buna!