Clatite umplute cu spanac, branza si smantana
PrinteazaClatite umplute cu spanac, branza si smantana din: faina, sare, praf de copt, apa, ou, otet de vin alb, ulei, unt, lapte, piper negru măcinat, smântână, ulei de măsline, ceapă, spanac, parmezan, mozzarella.
Ingrediente:
- 375 g făină
- 1 g sare
- 5 g praf de copt
- 500 ml apă
- 1 ou foarte mare
- 7 ml oţet de vin alb
- 15 ml ulei
Pentru umplutura:
- 25 g unt
- 25 g făină
- 125 ml lapte
- sare şi piper negru măcinat
- 50 g smântână
- 15 ml ulei de măsline
- 1 ceapă mică tăiată mărunt
- 125 g spanac tocat
- 125 g parmezan ras
Pentru servit:
- ulei pentru prăjit
- 125 g mozzarella rasă
Mod de preparare:
Pentru clătite, cerne împreună ingredientele uscate, de trei ori. Modelează o gaură în centru. Amestecă împreună apa, oul, oţetul şi uleiul şi încorporează-le în făină.
Amestecă bine pentru a face un aluat care curge. Lasă aluatul să se odihnească timp de 30 minute.
Pentru umplutură, topeşte untul într-o cratiţă, adaugă făina şi amestecă timp de câteva minute. Treptat adaugă laptele, amestecând până obţii un sos alb.
Condimentează cu sare şi piper şi adaugă şmântâna. încinge uleiul într-o tigaie mică, prăjeşte ceapa timp de cateva minute şi asezonează. Amestecă cu spanacul. Adaugă parmezanul şi sosul alb.
Asezonează dacă este necesar. Lasă umplutura deoparte. Incălzeşte cuptorul la 180°C. încinge uleiul într-o tigaie şi toarnă o lingură mare de aluat.
Prăjeşte clătita pe o parte până devine maro-aurie, întoarce-o şi prăjeşte-o pe cealaltă parte. Repetă până termini tot aluatul.
Pune câte o lingură de umplutură de spanac pe fiecare clătită, presară mozzarella şi împachetează.
Pune clătitele umplute într-o tavă de cuptor unsă şi coace-le timp de 10-15 minute sau până când brânza se topeşte. Serveşte cu salată verde.
Clatite umplute cu spanac, branza si smantana
Pofta buna!