Clatite umplute cu spanac si sunca de pui
PrinteazaO reteta de clatite umplute cu spanac si sunca de pui din: oua, lapte, ulei, sare, faina, frunze de spanac, ceapa, usturoi, sare, piper, oua, patrunjel verde, sunca de pui, branza si ulei.
pentru aluatul de clatite:
- 2 oua
- 450 ml lapte
- 1 lingura ulei
- 1 varf de cutit de sare
- 250 g faina
pentru umplutura:
- 450 g frunze de spanac congelate
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
- 2 oua
- 1 legatura patrunjel verde
- 200 g sunca de pui
- 100 g branza rasa
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Pentru clătite, baţi ouăle cu laptele, sarea şi o lingură de ulei, după care adaugi treptat făina. Laşi aluatul să se odihnească 30 de minute, după care prăjeşti clătitele într-o tigaie unsă cu ulei.
Ceapa o toci mărunt şi o căleşti în uleiul încins până se înmoaie. Adaugi spanacul decongelat şi tocat, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi pe foc până se evaporă lichidul. Pui usturoiul tocat mărunt, ouăle bătute şi pătrunjelul verde tocat mărunt. Când ouăle se îngroaşă, dai cratiţa deoparte.
Pui pe fiecare clătită umplutură de spanac, câte o felie de şuncă şi rulezi. Le aşezi într-un vas uns cu unt, le presari cu brânza rasă şi le introduci la cuptor până când brânza se topeşte. Le serveşti calde.
Clatite umplute cu spanac si sunca de pui
Pofta buna!
Uite, promit ca incerc sa fac si eu