Clatite umplute cu sunca de pui, ciuperci si bacon

Printeaza

O reteta delicioasa de clatite umplute cu sunca de pui, ciuperci si bacon din: faina, oua, lapte integral, apa minerala, sare, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, bacon, ciuperci, ceapa verde, smantana, piper, chili, marar si cascaval.

Poate iti place si:

 

Ingrediente:Clatite umplute cu sunca de pui, ciuperci si bacon

pentru aluat:

  • 400 g faina
  • 4 oua
  • 1 litru de lapte integral
  • 400 ml de apa minerala
  • 4 g sare
  • ulei de floarea soarelui

pentru umplutura:

  • 1 lingura ulei de masline
  • 100 g bacon, taiat cubulete
  • 100 g sunca de pui/curcan, taiata cubulete
  • 200 g ciuperci champignon taiate
  • 1 legatura ceapa verde, taiata rondele
  • 200 g smantana
  • piper
  • verdeturi
  • chili
  • 1 legatura marar

pentru topping:

  • 200 g cascaval ras (emmentaler)

 

Mod de preparare:

Se sparg ouăle într-un castron, apoi se încorporează făină cu ajutorul unei linguri de lemn, până când aluatul devine vâscos şi nu are cocoloaşe. Se subţiază treptat aluatul cu lapte (câte 100ml), după care se încorporează restul de făină şi sarea.

Se continuă subţierea aluatului cu restul de lapte, iar ulterior cu apă minerală. La final, se adaugă 50ml ulei de floarea-soarelui şi se pune aluatul în frigider minimum 15 minute (ideal 1 oră).

Cât timp aluatul stă la frigider, se încinge o lingură de ulei de măsline extravirgin într-o tigaie. Se căleşte ceapa 3-4 minute. Se adaugă baconul şi pastrama şi se prăjesc la foc mic încă 4-5 minute.

Se pun ciupercile şi se mai prăjeşte amestecul încă 3-4 minute. Se adaugă smântână şi condimentele, apoi se să focul mai mic, se pune capacul şi se lasă să fiarbă 5-6 minute. La sfârşit, se adaugă mărarul.

Se prăjesc clătitele într-o tigaie nonaderentă, apoi se umplu cu amestecul de carne şi ciuperci (se fac rulouri simple sau rulouri cu capetele închise).

Se aşază una lângă alta într-un vas termorezistent şi se presară cu caşcaval. Se dau la cuptor (încins la 180° C) cinci minute, până se topeşte caşcavalul.

Se servesc cu smântână, după gust, alături de un pahar de vin rose sec.

Clatite umplute cu sunca de pui, ciuperci si bacon

Clatite umplute cu sunca de pui, ciuperci si bacon

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • clatite cu sunca si cascaval
  • clatite cu ciuperci si sunca
  • clatite umplute cu sunca si cascaval
  • clatite umplute
  • clatite cu sunca si ciuperci
  • clatite umplute cu ciuperci
  • clatite la cuptor cu ciuperci si sunca
  • clatite cu cascaval si sunca
  • clatite umplute cu ciuperci si sunca

6 comentarii

  1. N-am incercat niciodata combinatia asta de clatite

  2. Lasa ca o sa incerc eu clatitele astea

  3. cate clatite vor iesi?

  4. Foarte bune clatitele astea

  5. Cam multe-n clatite astea, nu sunt prea pline 😉

  6. Super bune, eu am inlocuit smantana cu cascaval razalit, ies un pic mai compacte si aromele sunt mai puternice. Dar am sa incerc si cu smantana data viitoare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.