Clatite umplute cu urda
PrinteazaClatite umplute cu urda din: oua, faina, apa minerala, ulei, sare, urda, marar, sare, unt, smantana.
Ingrediente:
- 2 oua
- 14 linguri cu faina
- 1 l apa minerala
- 2 linguri cu ulei
- 1 praf de sare
- 250 g urda
- 2-3 legaturi de marar
- sare
- 2 linguri cu unt
- 2-3 linguri cu smantana sau iaurt (pentru umplutura)
Mod de preparare Clatite umplute cu urda:
Spălaţi ouăle, ştergeţi cu şerveţele, spargeţi în vas adânc. Bateţi ca pentru omletă, amestecaţi cu 3-4 linguri cu făină, omogenizaţi.
Subţiaţi amestecul cu apă minerală, adăugaţi restul de făină şi subţiaţi din nou. Procedaţi astfel până se termină făina şi apa.
Săraţi puţin şi lăsaţi aluatul la rece 15 min.
Puneţi urda în castron adânc, fărâmaţi cu furculiţa, adăugaţi puţină sare, iaurt sau smântână, omogenizaţi.
Spălaţi mărarul fir cu fir, spălaţi şi uscaţi în prosop de bumbac, apoi tocaţi mărunt şi amestecaţi peste urdă. Omogenizaţi.
Faceţi clătitele şi rumeniţi-le în ulei, strângeţi pe un platou curat şi umpleţi-le cu urdă. Serviţi-le rulate sau aşezate unele peste altele, cu umplutura între ele ca să arate ca un tort.
Tăiaţi tortul în rază. Serviţi ca desert.
Pofta buna!