Clatite cu umplutura de ciuperci
PrinteazaClatite cu umplutura de ciuperci din: oua, faina, unt, lapte dulce pasteurizat, sare, bicarbonat de sodiu, untdelemn, ciuperci, ceapa, ulei, smantana, cascaval, cimbru, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
pentru clatite:
- 2 oua
- 150 g faina
- 20 g unt
- 300 ml lapte dulce pasteurizat
- 1/4 lingurita de sare
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 20 ml untdelemn
pentru umplutura si decor:
- 1/2 kg ciuperci
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei
- 200 g smantana
- 50 g cascaval
- 1 lingurita cimbru
- 1 legatura patrunjel
- piper
- sare
Mod de preparare:
Mixezi gălbenuşurile împreună cu sarea, apoi adaugi untul moale şi bicarbonatul stins în puţin lapte.
Baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi în pasta de gălbenuşuri, apoi adaugi alternativ făina şi laptele rămas. Laşi aluatul în repaus 1/2 oră. Incingi o tigaie şi o ungi cu ulei.
Torni uniform câte un polonic de aluat şi coci clătite pe ambele părţi. Dacă aluatul ţi se pare prea gros, poţi să-l diluezi cu puţin lapte.
Cureţi şi speli ceapa şi ciupercile, apoi le tai mărunt. Le căleşti în uleiul încins, la foc mediu, amestecând până scad. lei vasul de pe foc şi adaugi cimbrul, smântână, pătrunjelul fin tocat, sare şi piper după gust.
Umpli clătitele şi le împachetezi ca pe sărmăluţe. Le aşezi în vasul de Jena uns cu ulei şi presari deasupra caşcaval ras.
Coci clătitele la foc mediu, timp de 10 minute. Le consumi calde. Sunt un aperitiv excelent sau un mic dejun săţios.
Clatite cu umplutura de ciuperci
Pofta buna!