Clatite cu umplutura de ciuperci

Printeaza

Clatite cu umplutura de ciuperci din: oua, faina, unt, lapte dulce pasteurizat, sare, bicarbonat de sodiu, untdelemn, ciuperci, ceapa, ulei, smantana, cascaval, cimbru, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:

pentru clatite:

  • 2 oua
  • 150 g faina
  • 20 g unt
  • 300 ml lapte dulce pasteurizat
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 20 ml untdelemn

pentru umplutura si decor:

  • 1/2 kg ciuperci
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 200 g smantana
  • 50 g cascaval
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 legatura patrunjel
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Mixezi gălbenuşurile împreună cu sarea, apoi adaugi untul moale şi bicarbonatul stins în puţin lapte.

Baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi în pasta de gălbenuşuri, apoi adaugi alternativ făina şi laptele rămas. Laşi aluatul în repaus 1/2 oră. Incingi o tigaie şi o ungi cu ulei.

Torni uniform câte un polonic de aluat şi coci clătite pe ambele părţi. Dacă aluatul ţi se pare prea gros, poţi să-l diluezi cu puţin lapte.

Cureţi şi speli ceapa şi ciupercile, apoi le tai mărunt. Le căleşti în uleiul încins, la foc mediu, ames­tecând până scad. lei vasul de pe foc şi adaugi cimbrul, smântână, pătrun­jelul fin tocat, sare şi piper după gust.

Umpli clătitele şi le împachetezi ca pe săr­măluţe. Le aşezi în vasul de Jena uns cu ulei şi presari dea­supra caşcaval ras.

Coci clătitele la foc mediu, timp de 10 minute. Le con­sumi calde. Sunt un aperi­tiv excelent sau un mic dejun săţios.

 

Clatite cu umplutura de ciuperci

Clatite_cu_umplutura_de_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.