Clatite cu umplutura de legume
PrinteazaClatite cu umplutura de legume din: oua, faina, lapte, apa minerala, zahar, sare, unt, varza alba, ceapa, carne tocata, faina, lapte, cimbru, seminte de chimen, iaurt, untura.
pentru clatite:
- 3 oua
- 100 g faina
- 250 ml lapte
- 125 ml apa minerala
- 1 lingura zahar
- 1 lingura de sare
- 25 g unt/margarina pentru copt
pentru umplutura:
- 500 varza alba
- 1 ceapa
- 200 g carne tocata
- 1 lingura faina alba
- 1 lingura zahar
- 50 ml lapte
- 125 ml apa
- sare
- piper
- cimbru
- seminte de chimen
- 150 g iaurt gras sau smantana degresata
- 1 lingura untura
Mod de preparare:
Pentru umplutură, cureţi şi speli legumele. în untura călită, căleşti carnea, după care adaugi ceapa tocată, ardeiul tăiat cubuleţe şi varza tăiată fideluţă.
Presari zahărul, sare, piper, cimbru şi chimen după gust. O căleşti aproximativ 10 minute, amestecând continuu. Stingi cu apă caldă, acoperi vasul şi îl laşi circa 20 de minute, la foc domol.
Dizolvi făina în laptele rece. Fierbi apa şi pui amestecul cu făină, amestecând până se îngroaşă sosul. Torni sosul Bechamel peste amestecul de carne şi legume şi omogenizezi.
Pentru clatite, mixezi ouăle cu făina, zahărul şi sare după gust, apoi diluezi cu laptele şi apa minerală.
Ungi tigaia cu unt topit şi pregăteşti pe rând 6 clătite mai groase. Umpli clătitele cu compoziţia preparată anterior, le rulezi şi le serveşti imediat.
Clatite cu umplutura de legume
Pofta buna!
Nu am facut niciodata astfel de clatite