Clătite cu varză şi carnat
PrinteazaClătite cu varză şi carnat din: oua, faina, ulei, sare, lapte, varza, carnaciori.
Ingrediente:
- 2 ouă
- o cană făină
- o ceşcuţă mică de ulei
- un praf de sare
- o cană şi jumătate lapte sau apă minerală
- varză călită
- cârnăciori prăjiţi
Mod de preparare:
Mixaţi ouăle cu făina, sarea, uleiul şi apa turnată câte puţin.
Din compoziţia obţinută, puneţi cu polonicul în tigaia încinsă şi unsă cu ulei până acoperiţi cu un strat uniform, de 2-3 mm. Intoarceţi clătita şi o prăjiţi, apoi o scoateţi pe un platou.
Când sunt gata toate, umpleţi pe fiecare cu o lingură de varză şi câte un cârnăcior, apoi le rulaţi şi le montaţi pe un platou pe care-l băgaţi la cuptorul încins, cât să le ţină calde până le serviţi.
Clătite cu varză şi carnat
Pofta buna!