Clatite cu verdeturi
PrinteazaO reteta de clatite cu verdeturi din: faina, oua, lapte, sifon, ulei, sare, piper, branza de vaci, telemea de capra, ridichi de luna, frunze de ceapa, marar, chimen, smantana si cascaval.
pentru clatite:
- 125 g faina
- 2 oua
- 120 ml lapte
- 120 ml apa minerala/sifon
- 2 linguri ulei
- ulei pentru prajit
- sare
- piper
umplutura:
- 250 g branza de vaci
- 20 g telemea de capra
- 2 ridichi de luna
- 1 legatura frunze de ceapa
- 1 legatura frunze de ceapa verde
- 1 legatura marar
- 1 lingurita chimen
- sare
gratin:
- 1 ou
- 200 ml smantana
- 1 lingura cascaval ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi ouăle cu făina, laptele şi apa. Bateţi bine compoziţia cu un tel. Când este omogenă, adăugaţi uleiul, sare şi piper, amestecaţi bine şi puneţi compoziţia la rece pentru 15-20 de minute.
Amestecaţi bine toate ingredientele pentru umplutură. Verdeaţa trebuie tăiată mărunt. Puneţi într-o tigaie încinsă puţin ulei, adăugaţi un polonic mic din compoziţia de clătite, rotiţi tigaia, ca să se acopere în întregime cu compoziţie şi coaceţi la foc iute clătita, pe o parte, apoi întoarceţi-o şi mai coaceţi încă 1 minut.
Coaceţi toate clătitele şi scoateţi-le una peste alta pe un platou, apoi umpleţi-le cu crema de brânză preparată. Rulaţi-le şi puneţi-le într-un vas termorezistent. Bateţi 1 ou cu smântână, caşcaval, sare şi piper şi turnaţi-l deasupra. Puneţi vasul la cuptor la foc iute pentru 10 – 15 minute, până când se rumenesc frumos deasupra.
Clatite cu verdeturi
Pofta buna!