Clatite cu verdeturi

Printeaza

O reteta de clatite cu verdeturi din: faina, oua, lapte, sifon, ulei, sare, piper, branza de vaci, telemea de capra, ridichi de luna, frunze de ceapa, marar, chimen, smantana si cascaval.

Ingrediente:Clatite cu verdeturi

pentru clatite:

  • 125 g faina
  • 2 oua
  • 120 ml lapte
  • 120 ml apa minerala/sifon
  • 2 linguri ulei
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper

umplutura:

  • 250 g branza de vaci
  • 20 g telemea de capra
  • 2 ridichi de luna
  • 1 legatura frunze de ceapa
  • 1 legatura frunze de ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1 lingurita chimen
  • sare

gratin:

  • 1 ou
  • 200 ml smantana
  • 1 lingura cascaval ras
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecaţi ouăle cu făina, laptele şi apa. Bateţi bine compoziţia cu un tel. Când este omogenă, adăugaţi uleiul, sare şi piper, ames­tecaţi bine şi puneţi compoziţia la rece pentru 15-20 de minute.

Amestecaţi bine toate ingredientele pentru umplutură. Verdeaţa trebuie tăiată mărunt. Puneţi într-o tigaie încinsă puţin ulei, adăugaţi un polonic mic din compoziţia de clătite, rotiţi tigaia, ca să se acopere în întregime cu com­poziţie şi coaceţi la foc iute clătita, pe o parte, apoi întoarceţi-o şi mai coaceţi încă 1 minut.

Coaceţi toate clătitele şi scoateţi-le una peste alta pe un platou, apoi umpleţi-le cu crema de brânză preparată. Rulaţi-le şi puneţi-le într-un vas termorezistent. Bateţi 1 ou cu smântână, caşcaval, sare şi piper şi turnaţi-l deasupra. Puneţi vasul la cuptor la foc iute pentru 10 – 15 minute, până când se rumenesc frumos deasupra.

Clatite cu verdeturi

Clatite cu verdeturi

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.