Claufotis cu cirese sau cu zmeura si afine
PrinteazaClaufotis cu cirese sau cu zmeura si afine din: cirese sau zmeura si afine, oua, zahar, faina migdale, faina grau, lapte, frisca lichida, vanilie.
- 400 g cireşe cu sâmburi sau zmeură şi afine
- 2 ouă
- 4 gălbenuşuri
- 200 g zahăr
- 60 g făină migdale
- 60 g făină grâu
- 200 ml lapte gras
- 400 ml frişcă lichidă (30-35%)
- o păstaie de vanilie sau 5 g extract de vanilie
Mod de preparare:
In bolul mixerului se bat la viteză medie-mare ouăle, împreună cu gălbenuşurile şi cu zahărul, timp de 10 minute.
Se adaugă făina şi făina de migdale şi se mixează. Se adaugă apoi treptat, amestecând, laptele, frişca lichidă şi la final vanilia.
Intr-o tavă rotundă de ceramică de aproximativ 26 cm se aşază fructele şi se toarnă compoziţia peste ele.
Se coace la 150°C (foc mic) 40-50 de minute. Se poate servi rece sau cald.
Pofta buna!