Clementine cu crema
PrinteazaClementine cu crema din: clementine, suc de portocala, maizena, scortisoara, zahar de mesteacan.
- 8 clementine
- 400 ml suc de portocală
- 20 g maizena
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 40 g zahăr de mesteacăn
Mod de preparare:
Curăţaţi clementinele si desfaceti-le în bucăţi.
Puneţi bucăţile, 30 de secunde, într-o cratiţă cu apă clocotită, apoi scurgeţi-le. Lăsaţi-le să se mai răcească, apoi curăţaţi-le pieliţa.
Diluaţi maizena cu puţină zeamă de portocală. Incălziţi restul de suc într-o cratiţă, împreună cu zahărul şi scorţişoara. Când e gata să dea în clocot, adăugaţi maizena şi ţineţi mai departe pe foc, amestecând cu un tel până când preparatul se îngroaşă.
Impărţiţi clementinele în cupe, acoperiţi cu cremă şi lăsaţi să se răcească.
Pofta buna!