Clopotel de Craciun
PrinteazaClopotel de Craciun din: nuci, oua, zahar pudra, biscuiti, rom, visinata, stafide, fructe confiate, cacao, unt si ciocolata.
Ingrediente:
- 250 g nuci macinate
- 3 oua
- 250 g zahar pudra
- 250 g biscuiti
- 100 ml rom
- 100 ml visinata
- 100 g stafide
- 150 g fructe confiate
- 50 g cacao
- 200 g unt
- 100 g ciocolata
Mod de preparare:
Pune ouăle la fiert 5-6 minute. Freacă untul cu zahărul pudră. Adaugă gălbenuşurile fierte şi zdrobite cu furculiţa, romul şi vişinata.
Incorporează cacaua, fructele confiate tăiate mărunt, stafidele, nucile, ciocolata topită şi biscuiţii zdrobiţi cu sucitorul.
Umezeşte câteva castro-nele şi tapetează-le cu folie alimentară. Umple castronelele cu amestecul de mai sus. I
n fiecare clopoţel, ascunde câte o monedă sau o hârtiuţă pe care ai lăsat un mesaj celor dragi. Lasă la rece minimum o oră, după care servete.
Clopotel de Craciun
Pofta buna!