Clopotel de Craciun
PrinteazaClopotel de Craciun din: nuci, oua, zahar, biscuiti, rom, visinata, cacao, unt, stafide, ulei.
- 200 g nuci
- 3 oua
- 250 g zahar pudra
- 250 g biscuiti
- 100 ml rom
- 100 ml vişinată
- vişine din vişinată
- 50 g cacao
- 200 g unt
- 100 g stafide
- 1 lingura cu ulei
Mod de preparare:
Pune ouăle la fiert 5-6 minute. Freacă untul cu zahărul pudră. Adaugă apoi gălbenuşurile fierte şi zdrobite cu furculiţa, romul şi vişinata.
Incorporează cacaua, vişinele din vişinată, stafidele, nucile măcinate şi biscuiţii zdrobiţi cu sucitorul. Cu palmele unse cu ulei, modelează clopoţelul Moşului. Decorează cu zahăr pudră sau cu sirop de ciocolată.
Poftă bună!