Coada de taur cu morcov, ardei si praz

Printeaza

Coada de taur cu morcov, ardei si praz din: coadă de taur (vită), morcovi, ceapă, ardei roşu, usturoi, praz, sare, piper, vin rosu, apa, foi de dafin.

Ingrediente:Coada de taur cu morcov, ardei si praz

  • 1 kg coadă de taur (vită)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei roşu mare
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 praz
  • piper
  • sare
  • 2 pahare vin roşu
  • 1 pahar apă
  • 2 foi de dafin
  • ulei de măsline
  • făină

Mod de preparare:

Tai coada taurului în bucăţi, între vertebre tai mai uşor, fără să ajungi la os. Sărezi bucăţile şi le dai prin făină, apoi le prăjeşti în ulei fierbinte, pe ambele părţi, după care le scoţi pe un platou.

Verdeţurile le tai în bucăţi şi le prăjeşti în uleiul unde a fost prăjită coada. Prima dată adaugi ceapa, prazul, usturoiul şi restul verdeţurilor, pui foile de dafin şi piperul.

Adaugi vinul şi apa şi laşi să fiarbă aproximativ 5 minute. După ce au trecut cele 5 minu­te, adaugi coada de taur peste verdeţuri, acoperi cu capac şi laşi să fiarbă la foc mîc timp de 3 ore, până când carnea poate fi îndepărtată cu uşurinţă de pe os.

Intre timp, dacă friai este nevoie, mai adaugi puţină apă caldă, pentru a nu se opri din fierbere.

Poţi servi preparatul cu sosul trecut prin mixer, înde­părtând înainte foile de dafin.

Această mâncare este mai gustoasă dacă o faci cu o zi înainte să o serveşti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.