Coarda de struguri
PrinteazaCoarda de struguri din: must, zahar, ou, zeama de lamaie, vanilie, apa.
- 1,2 litri must proaspăt de struguri
- 1,2 kg zahăr tos
- 1 albuş de ou
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 3 g vanilie
- 900 ml apă
Mod de preparare:
Mustul se strecoară întâi prin tifon, apoi prin hârtie sugativă .Se amestecă zahărul cu apă şi must, se pune pe foc mic şi, când a dat abur, se pune un albuş de ou şi 1 lingură zeamă de lămâie, să se limpezească.
Dacă albuşul a coagulat, se strecoară zeama, se adaugă vanilie şi se pune iar la fiert, să se lege.
Când aproape s-a legat, se pune încă 1 lingură zeamă de lămâie, mai clocoteşte un pic şi gata, se poate turna în borcanele calde, aşezate pe lame de cuţit.
Pofta buna!