Coasta de miel in stil Wellington
PrinteazaCoasta de miel in stil Wellington din: coasta de miel, spanac, menta, ciuperci, sunca presata, mustar, aluat, galbenus, ulei, sare si piper.
- 500 g coasta de miel (rack de miel)
- 200 g spanac proaspat
- 5-6 fire menta verde
- 200 g ciuperci proaspete
- 200-300 g fasii foarte subtiri de sunca presata
- 1 lingura mustar
- 300 g aluat foietaj
- 1 galbenus batut
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Scoti carnea de pe rack-ul de miel in asa fel incat sa obtii o bucata de carne perfect cilindrica.
Condimentezi cu sare si piper si o prajesti usor intr-o tigaie cu ulei incins. O pui la scurs pe un vas inclinat.
Oparesti spanacul doua minute in apa clocotita, il scurgi bine si il toci in blender, impreuna cu menta, sare si piper, dupa gust, pana ce obtii un piure dens.
Calesti in putin ulei incins ciupercile taiate, dupa care le pui in blender si le pasezi pana devin o pasta omogena.
Carnea de miel o ungi cu mustar. pe o folie de plastic, intinzi fasiile de sunca presata, in asa fel incat sa obtii un” covor”.
Intinzi un strat de pasta de ciuperci si peste el unul de piure de spanac.
Asezi carnea si rulezi, ajutandu-te de folie pentru a crea un rulou perfect.
Desfaci folia de plastic si ruloul obtinut il rulezi in aluatul de foietaj, pe care il lipesti la capete, dupa ce le-ai uns cu galbenus.
Il asezi intr-o tava si-l introduci in cuptorul incins la 190 grade C pentru 20 minute.
Il poti servi cu legume sotate sau cu salata verde asezonata cu ulei de masline si lamaie.
Coasta de miel in stil Wellington
Pofta buna!