Coastă de porc caramelizată

Printeaza

Coastă de porc caramelizată din: coasta de porc, miere, radacina de ghimbir, usturoi, piper boabe, sos de soia, untdelemn, cimbru, sare, dovleac.

Ingrediente:Coasta_de_porc_caramelizata

  • 1 bucata de coasta de porc de aproximativ 800 g
  • 5 linguri miere
  • 2 cm radacina proaspata de ghimbir
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri piper boabe mozaic
  • 50 ml sos de soia
  • 50 ml untdelemn
  • cateva ramurele de cimbru verde sau uscat
  • sare
  • 500 g dovleac pentru placinta

 

Mod de preparare:

Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti. Mărunţeşti uşor boabele de piper, în piuliţă. Decojeşti ghimbirul şi îl dai pe răzătoarea mică.

Intr-un bol, amesteci mierea, ghimbirul ras, usturoiul zdrobit, sosul de soia şi piperul mărunţit.

Aşezi coasta de porc într-o tavă şi o ungi foarte bine, pe ambele părţi, cu acest amestec.

Acoperi tava şi laşi să se marineze coasta de porc timp de 1 oră, în frigider.

Intr-o tavă unsă cu ulei, aşezi coasta de porc, câteva fire de cimbru verde şi restul de amestec pentru marinat.

Introduci coasta în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 35-40 de minute, timp în care ai grijă să întorci coasta astfel încât să se rumenească unifom, pe ambele părţi.

In timp ce coasta se află în cuptor, pui la copt, în altă tavă, felia de dovleac. Serveşti coasta alaturi de dovleacul copt.

Coastă de porc caramelizată

Coasta_de_porc_caramelizata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.