Coasta de porc cu cartofi picanti
PrinteazaO reteta gustoasa de coasta de porc cu cartofi picanti, vin rosu, usturoi, boia iute, rozmarin, cimbru, ulei, sare, piper.
- 1 bucată coastă de porc
- 250 g cartofi
- 250 ml vin roşu
- câţiva căţei de usturoi
- boia iute
- rozmarin
- cimbru
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală coasta de porc, se condimentează cu sare, piper, rozmarin şi cimbru. Intr-o tavă unsă cu ulei se pun coasta, vinul, apă cât să o cuprindă, 2-3 căţei de usturoi.
Se lasă la cuptor până este pătrunsă bine. Cartofii curăţaţi se taie în patru, se dau prin usturoi pisat şi, cu o pensulă, se ung cu un sos făcut din ulei şi boia.
Se dau la cuptor cam 30 de minute, să se rumenească. Coasta se serveşte cu cartofii, picanţi.
Coasta de porc cu cartofi picanti
Pofta buna!