Coaste cu sos dulce-iute
PrinteazaCoaste cu sos dulce-iute din: scaricica, ghimbir, sare, piper, fulgi de ardei, lime, sos de ardei, ketchup, zahar.
- 3 kg scâricică
- 2 linguri ghimbir proaspăt ras
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă piper proaspăt măcinat
- 1/2 linguriţă fulgi de ardei iute
- 2 lime
Pentru sos:
- 300 ml sos dulce de ardei
- 2 căni ketchup
- 1/3 cană zahăr brun
- 1 linguriţă piper
- 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras
Mod de preparare:
Preparaţi pasta de condimente pentru scâricică, amestecând bine ghimbirul, sarea, piperul şi fulgii de ardei iute. Ideal ar fi să jupuiţi membrana de pe dosul coastelor.
Frecaţi coastele cu felii de lime, storcând un pic de zeamă în acelaşi timp, apoi frecaţi-le bine cu toată pasta de condimente. înfăşuraţi-le strâns în folie de plastic şi bâgaţi-le într-o pungă de plastic.
Inchideţi sau legaţi punga. Lăsaţi în frigider pentru 8 ore.
Preparaţi sosul amestecând ingredientele într-o crăticioară. Puneţi la fiert. Când dă în clocot, reduceţi focul şi lăsaţi să fiarbă foarte încet, cca 30 min, amestecând frecvent.
Adunaţi tot jarul pe jumătate din suprafaţa vetrei grătarului. Puneţi una peste alta bucăţile de scâricică pe grătar, deasupra zonei fără jar. Acoperiţi grătarul cu capacul.
După 30-40 min, luaţi bucata de la fund şi puneţi-o deasupra. Acoperiţi dm nou şi repetaţi operaţiunea la fiecare 30 min, până când aţi rotit toate bucăţile.
Inşiraţi bucăţile de scâricică pe grătar, una lângă alta, tot deasupra zonei fără jar, cu partea cărnoasă în jos. Acoperiţi şi lăsaţi-le să se frigă încă 30 min, ungându-le cu sos.
Luaţi-le de grătar, lăsaţi-le să stea 10 minute, apoi tăiaţi-le între coaste.
Serviţi-le cu sos şi cu diferite garnituri.
Pofta buna!