Coaste de miel cu piure de cartofi
PrinteazaCoaste de miel cu piure de cartofi din: coaste de miel, marinada, cartofi mov, smantana, unt, sare, zucchini, vin.
- 350 g coaste de miel (8 coaste)
- marinată din ulei şi ierburi aromatice (usturoi, boia de ardei iute, coriandru, rozmarin, piper, sucul de la o lămâie, 125 g unt, 70 g parmezan, 1 foaie de dafin, 1 linguriţă de sos de soia)
- 70 g fistic
- 250 g cartofi mov
- 125 ml smântână pentru gătit
- 1-2 linguri unt
- sare
- 1-2 zucchini
- 1 pahar de vin
Mod de preparare:
Fasonezi coastele de miel, apoi le pui într-o marinată făcută din ulei aromatizat cu usturoi, boia de ardei iute, coriandru, rozmarin, piper, sucul de la o lămâie, o foaie de dafin şi 1 linguriţă de sos de soia.
Laşi la marinat cateva ore.
După marinare, le tragi în tigaie câte 2 minute pe fiecare parte, apoi le dai la cuptor, la temperatura de 180 de grade Celsius, timp de 6 minute.
Le scoţi şi le laşi să se odihnească, apoi le îmbraci într-o crustă de fistic, unt şi parmezan şi le dai la cuptor, timp de 5-7 minute. Separat, faci un piure de cartofi mov, pe care îl subţiezi cu smântână si cu untul fierbinte.
Pentru sos, adaugi un pahar de vin în tava în care ai prăjit coastele. Fierbi totul până la îngroşare, strecori şi-l serveşti alături de coaste.
Zucchinii îi tai în fâşii subţiri, opăreşti în apă fierbinte, apoi le scurgi şi le tragi la tigaie cu puţin unt. Asezonezi cu sare.
Serviti coastele cu piure si sos.
Pofta buna!