Coaste de miel cu piure de mazare
PrinteazaCoaste de miel cu piure de mazare din: coaste de miel, unt, ulei de masline, sare, piper, piure de mazare, pesmet, patrunjel, usturoi, mustar.
- 2 randuri coaste de miel
- 15g unt nesarat
- 1 lingura de ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- piure de mazare pentru servire
Pentru crusta:
- 50 g pesmet
- 1 legatura de patrunjel
- 2 catei de usturoi
- 2 lingurite de mustar Dijon
Mod de preparare:
Preincalziți cuptorul la 200 ° C.
Indepartati orice grasime de pe coaste. Asezonati cu sare si piper dupa gust. Incalziti uleiul și untul intr-o tigaie la foc mare și se prajește pe fiecare parte. Apoi scoateți mielul din tigaie.
Se toaca marunt patrunjelul si usturoiul, amestecati cu pesmet și se condimenteaza cu sare și piper. Ungeti costele de miel cu mustar.
Presarati amestecul de pesmet. Se transfera intr-o tava si dati la cuptor pentru 10-15 minute. Scoateți din cuptor și se lasa sa se odihneasca cel putin 10 minute.
Se taie și se servește cu garnitura dupa preferinta, noi am servit cu piure de mazare si sos din tava.
Pofta buna!