Coaste de miel in sos de vin

Printeaza

O retetagustoasa de coaste de miel in sos de vin din: coaste de miel, ceapa, coniac, vin alb sec, miere, lamaie, ulei de masline, scortisoara, usturoi, condimente si piper.

Ingrediente:Coaste de miel in sos de vin

  • 2 kg coaste de miel
  • 3 cepe de apa
  • 3 linguri cu coniac

Pentru marinata:

  • 2 cepe
  • 200 ml vin alb sec
  • 2 lingurite cu miere
  • 1 lamaie proaspata
  • ulei de masline
  • scortisoara
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri cu condimente
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune bucatile de coasta de miel intr-o tava mai inalta. Intr-un bol, amesteca ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit, mierea, uleiul de masline, vinul, piperul, condimentele, zeama de lamaie si scortisoara.

Toarna acest amestec peste bucatile de miel, acopera si lasa la frigider timp de o ora. Asaza apoi bucatile de miel marinat intr-o tava unsa cu putin ulei si lasa la cuptor aproximativ 70 de minute.

Din cand in cand, stropeste-l cu sosul din tava. Daca mai e nevoie, completeaza cu apa calduta. Spre final, adauga restul de ceapa taiata julien si stropeste fripturile cu 3 linguri cu coniac. Serveste cu piure de cartofi si sosul format.

Coaste de miel in sos de vin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.