Coaste de porc cu bere brună
PrinteazaCoaste de porc cu bere brună din: coaste de porc, bere bruna, rosii, usturoi, pasta de tomate, otet balsamic, boia dulce, ienibahar, chimen, foi de dafin, rozmarin, ulei, sare, piper.
- 1 kg coaste de porc
- 350 ml bere bruna
- 3-4 rosii
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri de pasta de tomate
- 2 linguri de otet balsamic
- 1/2 linngurita de boia dulce
- 1/2 lingurita de ienibahar macinat
- 1/2 lingurita de chimen macinat
- 2 foid ed afin
- 1 crenguta de rozmarin
- 2 linguri de ulei
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de piper
Mod de preparare:
Spală coastele, taie-le în bucăţi. Intr-un castronel, amestecă bine pasta de tomate cu usturoiul feliat, ienibaharul, chimenul, sarea, piperul şi boiaua, adaugă oţetul balsamic, apoi freacă bine cu această pastă coastele.
Acoperă-le cu folie şi lasă- le la rece o oră. Aşază carnea într-un vas uns cu ulei şi las-o la cuptor până când prinde o crustă uşoară. Toarnă berea, pune foile de dafin şi crenguţa de rozmarin şi lasă în continuare la cuptor.
Când e aproape pătrunsă, adaugă roşiile opărite, decojite şi pasate. Dacă sosul din tavă a scăzut prea mult, stropeşte cu puţină apă. Mai lasă la cuptor câteva minute.
Coaste de porc cu bere brună
Pofta buna!
Ca bune mai sunt coastele de porc!