Coaste de porc cu bere brună

Printeaza

Coaste de porc cu bere brună din: coaste de porc, bere bruna, rosii, usturoi, pasta de tomate, otet balsamic, boia dulce, ienibahar, chimen, foi de dafin, rozmarin, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Coaste_de_porc_cu_bere_bruna

  • 1 kg coaste de porc
  • 350 ml bere bruna
  • 3-4 rosii
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 2 linguri de otet balsamic
  • 1/2 linngurita de boia dulce
  • 1/2 lingurita de ienibahar macinat
  • 1/2 lingurita de chimen macinat
  • 2 foid ed afin
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper

 

Mod de preparare:

Spală coastele, taie-le în bucăţi. Intr-un castronel, amestecă bine pasta de tomate cu usturoiul feliat, ienibaharul, chimenul, sarea, piperul şi boiaua, adaugă oţetul balsamic, apoi freacă bine cu această pastă coastele.

Acoperă-le cu folie şi lasă- le la rece o oră. Aşază carnea într-un vas uns cu ulei şi las-o la cuptor până când prinde o crustă uşoară. Toarnă berea, pune foile de dafin şi crenguţa de rozmarin şi lasă în continuare la cuptor.

Când e aproape pătrunsă, adaugă roşiile opărite, decojite şi pasate. Dacă sosul din tavă a scăzut prea mult, stropeşte cu puţină apă. Mai lasă la cuptor câteva minute.

Coaste de porc cu bere brună

Coaste_de_porc_cu_bere_bruna

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Ca bune mai sunt coastele de porc!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.