Coaste de porc glazurate cu mustar
PrinteazaCoaste de porc glazurate cu mustar din: zahăr brun, paprika afumată, muştar, pudră de ceapă şi de usturoi, coaste de porc, muştar, oţet de mere, melasă, sos Worchestershire, sos de ardei iute, pudră de ardei iute.
- 150g de zahăr brun
- 2 linguri de paprika afumată
- 2 linguri pudră de muştar
- câte 1 linguriţă pudră de ceapă şi de usturoi
- 4 bucăţi coaste de porc
Pentru glazura:
- 265 g de muştar
- 150 ml oţet de mere
- 2 linguri de melasă
- 75g de zahăr brun
- 2 linguri de sos Worchestershire
- 2 linguri sos de ardei iute
- 2 linguriţe pudră de ardei iute
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 160°C.
Combină zahărul, paprika, pudra de muştar, pudra de ceapă şi de usturoi şi 1 linguriţă de sare într-un bol şi freacă bine coastele cu acest amestec.
Pune-le în două tăvi mari cu grătar înăuntru.
Toarnă 150 ml de apă în fiecare tavă, acoper-o parţial cu folie de aluminiu şi coace-le timp de trei ore, până când carnea aproape că se desprinde de pe os.
Dacă tăvile sunt pe niveluri diferite in cuptor, schimbă-le între ele la jumătatea intervalului. Când sunt gata, scurge lichidul rămas în tăvi.
Pentru a prepara glazura, amestecă toate ingredientele într-o cratiţă şi găteşte-ie timp de 10 minute, amestecând ocazional, până când zahărul s-a topit. Lasă glazura deoparte.
Incinge grătarul.
Fie că foloseşti unul pe gaz sau cu cărbuni, găteşte coastele la temperatură joasă, câte 3-4 minute pe fiecare parte, ungându-le în mod regulat cu glazură, până când devin aurii şi lipicioase.
Dacă nu ai un grătar, poţi găti coastele în cuptorul încins la 220°C, timp de 25-30 de minute.
Pofta buna!