Coaste de porc glazurate
PrinteazaCoaste de porc glazurate din: coaste de porc, coca cola, ketchup de rosii, sos tabasco, usturoi, zeama de lamaie, whisky.
- 1 kg coaste de porc
pentru marinata:
- 600 ml coca cola
- 250 ml ketchup de rosii
- 1 lingurita sos tabasco
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- zeama de la 2 lamai
- 200 ml whisky
Mod de preparare:
Aşază coastele in tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Combină ingredientele pentru marinată, toarnă deasjjpra şi dă la rece cfel puţin 1 oră sau peste noapte. Incinge cuptorul la semnul 2/150 °C. Acoperă tava cu folie de aluminiu şi dă la cuptor 3 1/2 ore, sau până când carnea se desprinde de pe os.
Scoate tava din cuptor şi măreşte temperatura la semnul 7/220C – lasa sa se incinga 10 minute. Intre timp, strecoară marinata prin sită şi pune-o la fiert 15 min până când scade si se îngroaşă ca un sirop.
Dă din nou coastele la cuptorul încins sau pune-le pe grătarul încins la maxim 10 min. Unge-le cu jumătate din marinătă şi dă din nou la cuptor 5-10 min. Serveşte cu marinata rămasă stropita deasupra.
Coaste de porc glazurate
Pofta buna!