Coaste de porc picante

Printeaza

Coaste de porc picante din: coaste de porc, cartofi, otet, vin, ceapa, condimente, usturoi, patrunjel.

Ingrediente:Coaste de porc picante

  • 1 kg coaste de porc (piept de porc)
  • 3-4 cartofi

Pentru marinadă:

  • 250 ml oţet
  • 1 pahar vin
  • 1 ceapă mare
  • 1 linguriţă seminţe de coriandru
  • 1 linguriţă cimbru
  • 1 linguriţă chimen măcinat
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 1/2 linguriţă piper alb
  • câţiva căţei de usturoi
  • 10 boabe de piper
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, amestecă vinul cu oţetul. Adaugă ceapa tocată julien, boabele de piper, usturoiul zdrobit, seminţele de coriandru şi pătrunjelul tăiat fin.

Freacă bine pieptul de porc cu sare, cimbru, piper alb, chimen şi boia. Toarnă marinada peste carne şi lasă de seara până dimineaţa la rece.

Incinge grătarul sau grillul cuptorului. Pune pe grătar coastele, iar cartofii tăiaţi felii groase lângă ele. Lasă-le cât să se rumenească pe ambele părţi. Le poţi unge din când în când cu o pensulă înmuiată în marinadă.

Serveşte-le fierbinţi, cu cartofi copţi şi salată de verdeţuri.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.