Coaste de porc picante
PrinteazaCoaste de porc picante din: coaste de porc, cartofi, otet, vin, ceapa, condimente, usturoi, patrunjel.
- 1 kg coaste de porc (piept de porc)
- 3-4 cartofi
Pentru marinadă:
- 250 ml oţet
- 1 pahar vin
- 1 ceapă mare
- 1 linguriţă seminţe de coriandru
- 1 linguriţă cimbru
- 1 linguriţă chimen măcinat
- 1 linguriţă boia dulce
- 1/2 linguriţă piper alb
- câţiva căţei de usturoi
- 10 boabe de piper
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Intr-un castron, amestecă vinul cu oţetul. Adaugă ceapa tocată julien, boabele de piper, usturoiul zdrobit, seminţele de coriandru şi pătrunjelul tăiat fin.
Freacă bine pieptul de porc cu sare, cimbru, piper alb, chimen şi boia. Toarnă marinada peste carne şi lasă de seara până dimineaţa la rece.
Incinge grătarul sau grillul cuptorului. Pune pe grătar coastele, iar cartofii tăiaţi felii groase lângă ele. Lasă-le cât să se rumenească pe ambele părţi. Le poţi unge din când în când cu o pensulă înmuiată în marinadă.
Serveşte-le fierbinţi, cu cartofi copţi şi salată de verdeţuri.
Pofta buna!