Coaste de porc prajite

Printeaza

Coaste de porc prajite din: coaste de purcel, ghimbir, ardei iute, sos de soia, zahar, anason, scortisoara, sare, ulei, ulei de susan, usturoi, ceapa verde, coriandru, zahar.

Ingrediente:Coaste de porc prajite

  • 1 kg coaste de purcel
  • 30 g ghimblr proaspăt
  • 1 ardei iute uscat
  • 40 ml sos de soia dark
  • 1 lingură de zahăr
  • 3 bucăţi de anason stelat
  • 1 băţ de scorţişoară
  • sare de mare după gust
  • ulei pentru prăjit

Pentru sos:

  • 60 ml sos de soia light
  • 1 lingură de ulei de susan
  • 10 g ghimbir proaspăt
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 fir de ceapă verde
  • 4-5 fire de coriandru proaspăt
  • 1/2 lingură de zahăr

 

Mod de preparare:

Tăiaţi coastele de porc şi aşezaţi-le într-o cratiţă, acoperindu-le cu apă. Puneţi ardeiul iute, anasonul, ghimbirul tocat şi scorţişoara într-un tifon alimentar. Legaţi tifonul, aşezaţi în cratiţă, apoi puneţi zahărul, sosul de soia şi sarea.

Fierbeţi timp de 2-3 ore, până când carnea devine fragedă şi se desprinde bine de oase. Scoateţi coastele din cratiţă şi lăsaţi-le să se răcească. Prăjiţi-le apoi în baie de ulei fierbinte.

Pentru sos, tocaţi mărunt ceapa, ghimbirul şi usturoiul şi amestecaţi-le cu restul ingredientelor. Serviţi coastele calde, alături de sos.

 

Coaste de porc prajite

Coaste de porc prajite

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.