Coaste de porc prajite
PrinteazaCoaste de porc prajite din: coaste de purcel, ghimbir, ardei iute, sos de soia, zahar, anason, scortisoara, sare, ulei, ulei de susan, usturoi, ceapa verde, coriandru, zahar.
- 1 kg coaste de purcel
- 30 g ghimblr proaspăt
- 1 ardei iute uscat
- 40 ml sos de soia dark
- 1 lingură de zahăr
- 3 bucăţi de anason stelat
- 1 băţ de scorţişoară
- sare de mare după gust
- ulei pentru prăjit
Pentru sos:
- 60 ml sos de soia light
- 1 lingură de ulei de susan
- 10 g ghimbir proaspăt
- 1 căţel de usturoi
- 1 fir de ceapă verde
- 4-5 fire de coriandru proaspăt
- 1/2 lingură de zahăr
Mod de preparare:
Tăiaţi coastele de porc şi aşezaţi-le într-o cratiţă, acoperindu-le cu apă. Puneţi ardeiul iute, anasonul, ghimbirul tocat şi scorţişoara într-un tifon alimentar. Legaţi tifonul, aşezaţi în cratiţă, apoi puneţi zahărul, sosul de soia şi sarea.
Fierbeţi timp de 2-3 ore, până când carnea devine fragedă şi se desprinde bine de oase. Scoateţi coastele din cratiţă şi lăsaţi-le să se răcească. Prăjiţi-le apoi în baie de ulei fierbinte.
Pentru sos, tocaţi mărunt ceapa, ghimbirul şi usturoiul şi amestecaţi-le cu restul ingredientelor. Serviţi coastele calde, alături de sos.
Coaste de porc prajite
Pofta buna!