Coaste de vita in sos de vin
PrinteazaCoaste de vita in sos de vin din: ulei de masline, coaste de vita, usturoi, pasta de tomate, vin rosu, supa de vita, bacon, ciuperci, sare, piper, patrunjel.
- 2 linguri ulei de măsline
- 4 coaste de vită
- 1 capatana de usturoi, curatat
- 1 varf lingura pasta de tomate
- 1 sticla de vin roșu (750 ml)
- 1 l supa de vită
- 4 felii de bacon afumat
- 250gr ciuperci, feliate
- Sare si piper negru, proaspat macinat
- Patrunjel tocat, pentru ornat
Mod de preparare:
Asezonati carnea cu sare și piper.
Se încălzește o tavă adâncă de cuptor la foc mediu și se adaugă ulei de măsline. Adaugati coastele și se prăjesc timp de 10-15 minute, pe toate părțile. Scoateți coastele si transferati pe o farfurie.
Adaugati pasta de tomate in tava, se încălzește pentru un minut, apoi incorporati din nou coastele in tava. Se toarnă sticla de vin, se adaugă usturoi, se aduce la fierbere și se fierbe timp de 10-15 minute. Adaugati supa de vită si se aduce din nou la fierbere.
Se acoperă si se da la cuptor la 170C timp de 3-4 ore. Cu aproximativ 10 de minute înainte de a fi gata, se prăjește baconul într-o tigaie. Scurgeti excesul de grasime din tigaie, adaugati ciupercile și gatiti timp de 4-5 minute pana cand se inmoaie.
Se scurge orice exces de grăsime. Se transfera coastele pe o farfurie de servire, se adauga sos de ciuperci, garnisiti cu patrunjel si serviti.
Pofta buna!